Istoric


Scurt istoric al Bisericii

La începutul anilor ’90 (1991), un grup de români încep să se adune la rugăciune si studierea Cuvântului. În decursul acestor întâlniri, în inimile românilor întorsi la Dumnezeu începe să se formeze dorinta înfiintării unui biserici românesti.

În anul 1992 Biserica americană First Baptist Church of Donelson înfintează o misiune cu specific românesc sub conducerea fr. Gheorghe Scâtenie, oferind un loc unde acest grup de români să se poată aduna împreună la părtăsie.

Începând cu anul 1992 diferite familii se mută din Chicago pentru a ajuta lucrarea începută în Nashville, iar în noiembrie 1993 responsabilitatea lucrării este preluată de fr. Mark Hobafcovici care se mută împreună cu familia din Australia pentru a lua parte la lucrarea acestei misiuni. Fr. Mark păstoreste această misiune o perioada de 9 ani (1993-2002), timp în care lucrarea evoluează de la stadiul de misiune la stadiul de Biserică.

În anul 2002, în calitate de pastor interim, fr. John Moga, frate ordinat în lucrarea Domnului, de către biserică, preia lucrarea acesteia.

În anul 2003, Biserica îl alege ca si lider pe fr. Titus Pasca (venit în anul 2002 din Chicago).

În anul 2004, Biserica îl alege ca pastor pe fr. Ciprian Balta. In noimebrie 2007, fratele Ciprian Balta raspunde chemarii de a pleca in Romania in lucrare.

La data de 11 noiembrie 2007, Biserica îl alege pastor pe fratele Timotei Miu care se mută din Romănia împreună cu familia în decembrie 2007.

În prezent, cu ajutorul Domnului depunem tot efortul ca Lucrarea sa înainteze.

Pe plan spiritual avem ca si prioritate cresterea spirituală a membrilor, iar organizatoric am reorganizat si întărit departamentele de slujire: copii, tineret, lucrarea cu femeile, lucrarea cu barbatii, lucrarea muzicală si misiunea.

Lucrarea continua după promisiunea Domnului Isus:
“Eu îmi zidesc biserica Mea si portile locuintei mortilor nu o vor birui”.